Subsidie voor rioleringswerken Mandekensstraat en omgeving

Thinkstock
Buggenhout krijgt een subsidie voor rioleringswerken in het deel van de Mandekensstraat op de grens met Dendermonde en omliggende straten Hopveld, Hopveldweg en Vijverveld. Het investeringspakket werd zopas goedgekeurd door de Vlaamse regering op vraag van Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel. 

Schepen van Milieu en Openbare Werken Geert Hermans (CD&V) is blij met de toelage. “Dankzij deze subsidiëring kunnen we de riolerings- en zuiveringsgraad in onze gemeente verder opkrikken”, zegt hij. “Dat we duurzaam moeten omspringen met water is algemeen geweten, maar met deze financiële injectie zetten we weer een stap vooruit. Niet alleen bovengrondse zichtbare investeringen zijn belangrijk, maar zeker de ondergrondse verbeteren de levenskwaliteit van onze gemeente.” 

Via het subsidieprogramma krijgt Buggenhout de garantie dat 75 procent van de rioleringskost gesubsidieerd zal worden. De kostprijs van de rioleringswerken in Mandekensstraat, Hopveld, Hopveldweg en Vijverveld wordt geschat op 1,1 miljoen euro. Plannen voor deze wegen- en rioleringswerken zijn volop in opmaak. Bewoners van de Mandekensstraat klagen al jaren over de slechte staat van de weg, met lawaaihinder, trillingsoverlast en schade aan huizen tot gevolg. Zij kunnen haast niet wachten tot wanneer de werken uitgevoerd zullen worden.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.