Sint-Vincentiuscollege sloopt eeuwenoude muur voor speelplaats

De leerlingen van het Sint-Vincentiuscollege zijn tevreden met hun nieuwe, moderne omheining.
GDR De leerlingen van het Sint-Vincentiuscollege zijn tevreden met hun nieuwe, moderne omheining.

De speelplaats voor de leerlingen van de eerste graad van het Sint-Vincentiuscollege van Buggenhout ziet er voortaan helemaal anders uit. De school liet een eeuwenoude muur slopen om het terrein meer openheid te geven. "Deze speelplaats is een eigen stek voor de 12-jarigen, waar ze nog kunnen spelen zoals kinderen van die leeftijd dat willen", zegt directeur Nele De Bie. "Alleen was die speelplaats tot voor kort ommuurd, al meer dan 150 jaar. De muur behoorde tot het klooster en tot de school, maar er kwam sleet op de constructie en de muur begon hier en daar af te brokkelen en scheef te staan. Daarom hebben we besloten dat het tijd werd voor iets nieuws, een hedendaags concept. In plaats van de muur is een nieuwe omheining geplaatst die meer open oogt en meer ruimte biedt."


Om de nieuwe omheining officieel in te huldigen, werden de leerlingen verwend met ijsjes.


(DND)