Schepen slaat aan het koken tijdens gemeenteraad om oppositie van antwoord te dienen: “Werken kerkhof zijn pas klaar als alle ingrediënten verwerkt zijn, net zoals bij een taart”

Met een schort voorgebonden leek het er even op dat schepen Nadine Sertijn kookles ging geven tijdens de gemeenteraad.
Geert De Rycke Met een schort voorgebonden leek het er even op dat schepen Nadine Sertijn kookles ging geven tijdens de gemeenteraad.
De maandelijkse gemeenteraad in Buggenhout leek deze keer plots meer een kookles. Schepen Nadine Sertijn (CD&V) trok er zelfs een schort voor aan en haalde kookmateriaal en ingrediënten voor een taart boven. Zo diende ze oppositieraadslid Hilde Bruggeman (Open Vld) van antwoord. En de discussie... die werd afgesloten met een lekker stukje taart voor iedereen.

Open Vld-gemeenteraadslid Hilde Bruggeman wilde het hebben over de toegankelijkheid voor mindervaliden op het kerkhof van Buggenhout. Daar zijn al een aantal maanden werken bezig voor een totale heraanleg van de site. Bruggeman vindt dat er nog werk aan de winkel is om de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers te verbeteren. De computer deed wat lastig om de PowerPoint-presentatie, die Bruggeman daarover voorbereidde, aan de praat te krijgen en dus begon het raadslid mondeling knelpunten op te sommen. Tegelijk haalde schepen Nadine Sertijn (CD&V), bevoegd voor de begraafplaatsen, plots kookmateriaal boven.

Taart bakken

Sertijn trok een schort aan, plaatste een kom en klopper op de tafel en voegde daar onder andere eieren, melk en bloem aan toe. “Want werken uitvoeren, dat is zoals een taart bakken”, verklaarde de schepen zichzelf. “Je hebt verschillende ingrediënten nodig om dat tot een goed einde te brengen en het is pas helemaal klaar als de taart te proeven is. Hetzelfde geldt voor het kerkhof. Ja, er zijn nog punten te verbeteren, maar de werken zijn dan ook nog niet helemaal afgerond.”

Sertijn toonde daarop met een filmpje hoe ze, onder andere op het kerkhof van Opstal dat wel al volledig heraangelegd is, zelf de test over de toegankelijkheid deed, in gezelschap van een dame in rolstoel en positief evalueerde. “Tegen Allerheiligen moet dat ook in het centrum het geval zijn”, benadrukte ze. Na haar betoog, kreeg de computer ook de presentatie van Bruggeman aan de praat. Maar tegen dan hadden de raadsleden al meer aandacht voor de verrassing die Sertijn boven water haalde: een zelf gebakken taart, die ze uitdeelde aan iedereen in de zaal.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yves Van Rossem

  Als je tot niet veel anders in staat bent dan moet je jezelf wel verlagen tot dit kleuterniveau om uzelf in de kijker te zetten ...

 • Serge Aernoudt

  Knap gedaan.

 • Marcel Vandamme

  Politici, hoe kinderachtig hoe beter? Of neen, bij hen is dat ludiek.

 • Ibn Marouf

  Duidelijk een gebrek aan ernst en een overvloed aan mediabehoefte!

 • Febe Chapin

  Feesten met ons geld over onzin..