Nieuwe verlichting voor Krapstraat

De betonnen verlichtingspalen in de Krapstraat zullen verdwijnen.
Geert De Rycke De betonnen verlichtingspalen in de Krapstraat zullen verdwijnen.
De verlichting in de Krapstraat in Buggenhout zal worden aangepast. Aanleiding is een groter project van wegen- en rioleringswerken dat er in de toekomst aankomt. 

De Krapstraat krijgt dan een gescheiden riolering en verkeersveiligere inrichting, met onder andere afgescheiden fietspaden aan beide kanten van de weg. “Om dit te kunnen realiseren, moet het huidige bovengronds verlichtingsnet onder de grond worden aangebracht”, zegt schepen van Openbare Werken Geert Hermans (CD&V). “De huidige betonnen verlichtingspalen staan immers in de weg voor de nieuwe fietspaden. Zij moeten verdwijnen. Ze worden vervangen door stalen verlichtingspalen met ledarmaturen.” 

De gemeenteraad keurde dit project tijdens haar jongste vergadering goed. Voor de aanpassing is een budget van 136.123 euro voorzien. De rioleringswerken zelf worden verwacht in 2021.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.