Muziekkapel Chiro Hemo viert jubileum met groot taptoe

Geert De Rycke
Verschillende muziekkapellen verzamelden zaterdagnamiddag in Opstal voor een groot taptoe. Initiatiefnemer was de Muziekkapel van Chiro Hemo. Die viert dit jaar haar veertigjarig bestaan.

“Onze muziekgroep startte als trommelkorps in 1979 onder leiding van toenmalig groepsleider, Patrick Van Mulders. Een repetitiejaar later forceerde Jan Jacobs, als Chiro-aspirant de aansluiting van de eerste blazers”, vertelt Hanne Jacobs van de Muziekkapel Chiro Hemo. “De ploeg slaagde er zelfs in om meerstemmige muziek aangeleerd te krijgen. Op Vlaamse zangfeesten, taptoes, trouwfeesten van oud-leiding en Chiro-optochten fungeren wij met onze groep als waardig ambassadeur voor Chiro Hemo Opstal. Het aantal jonge mensen dat op die manier klaroen, trommel of jachthoorn heeft leren spelen, is groot.”

Om de verjaardag in de kijker te zetten, nodigden de jongeren tal van bevriende muziekkapellen uit. De korpsen speelden ter hoogte van het chirolokaal aan de Putweg in Opstal. De muziekkapellen van Chiro Lebbeke, Chiro Zwijndrecht en Chiro Schelle waren van de partij, net als de Chirodrumband Kreaboem van Sint-Gillis en de muziekkapel van KSA Geraardsbergen. Voor een intermezzo tussen al dat muzikaal geweld, zorgde ‘t Muziek met de reus Marjaas. Het taptoe sloot af met een gezamenlijk stuk, waarbij alle muziekkorpsen samen speelden. 

Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.