MOL schenkt AED-toestel aan krachtbalclub ‘t Klaverken

Geert De Rycke
Krachtbalclub ‘t Klaverken, gevestigd op de sportcampus van De Pit aan de Platteput in Buggenhout, beschikt voortaan over een eigen AED-toestel aan haar terreinen. Dat heeft de sportvereniging te danken aan een schenking van Middenstand Opdorp Leeft (MOL). 

“De opbrengst van ons voetbaldorp op de Dries in Opdorp tijdens het voorbije WK voetbal, waarbij we de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm toonden, schenken we aan goede doelen”, zegt MOL-voorzitter Erik Coppens. “Ook ‘t Klaverken hoort daarbij omdat één van hun leden tijdens het WK hielp als vrijwilliger in het voetbaldorp.” MOL kocht niet alleen het AED-toestel ter waarde van zo’n 2.000 euro aan, maar zorgde ook voor een les EHBO en gebruik van het toestel voor trainers van de krachtbalclub. Een Automatische Externe Defibrillator is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart kan toedienen bij een hartstilstand. “Hopelijk hebben we het nooit nodig, maar in geval van nood kunnen we er alleszins levens mee redden”, zegt Lies Brusselmans, voorzitter van ‘t Klaverken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.