Meiboom voor sociale woonsite Hortensia

Voorzitter Tom Bogman en burgemeester Tom Van Herreweghe aan de sociale woonsite.
Foto GDR Voorzitter Tom Bogman en burgemeester Tom Van Herreweghe aan de sociale woonsite.
De meiboom is gezet op de sociale woonsite Hortensia in de Vitsstraat in Buggenhout. Sociale huisvestingsmaatschappij Volkswelzijn en het gemeentebestuur van Buggenhout geven daarmee aan dat de ruwbouwwerken klaar zijn. De bouw schiet goed op.

Het is op de plaats waar vroeger restaurant 't Servaeshof gevestigd was in de Vitsstraat dat het al een tijdje gonst van de bedrijvigheid. Volkswelzijn verwierf de site van een dikke drieduizend vierkante meter groot al in 2006. De bouwwwerken zijn nu volop aan de gang. "Het dossier heeft een lange weg afgelegd, maar het einde komt in zicht", zegt directeur van Volkswelzijn Carine Verhelst.


De nieuwe sociale woonsite Hortensia telt dertien appartementen. Zeven ervan zijn uitgerust met twee slaapkamers, zes andere wooneenheden beschikken over drie slaapkamers. "Begin 2018 zullen de eerste gezinnen hier hun intrek nemen", zegt voorzitter Tom Bogman. "De naam Hortensia verwijst overigens naar de toenmalige bewoonster, eigenares van de woning Vitsstraat 43. Zo draagt een splinternieuw project meteen een stukje Buggenhoutse geschiedenis mee." Dit woonproject kost in totaal 1,6 miljoen euro. "Het kadert binnen een inhaaloperatie die Buggenhout de jongste jaren voert op vlak van sociale woningbouw", zegt burgemeester Tom Van Herreweghe (NCD). "Er staan zo nog diverse projecten in de steigers. Op die manier helpen we mee om mensen de kans te geven betaalbaar in eigen gemeente te blijven wonen." (DND)