Letterhuis Katrien in het nieuw, mét koffiehoek

Katrien De Dijcker (midden) trakteert de eerste klanten in de nieuwe winkel op een glaasje cava.
Geert De Rycke Katrien De Dijcker (midden) trakteert de eerste klanten in de nieuwe winkel op een glaasje cava.
Katrien De Dijcker uit Buggenhout huist voortaan met haar dagbladhandel Letterhuis Katrien in een ander pand. De oude stek aan de Kerkstraat werd omgeruild voor een nieuw onderkomen een paar meters verderop. “Met meer ruimte en eindelijk een koffiehoek om klanten te verwennen”, zegt Katrien enthousiast.

Het ondernemen zit Katrien De Dijcker in het bloed, zo zegt ze zelf. Al bijna vijftien jaar is ze zelfstandig uitbaatster van haar eigen krantenwinkel. “Ik hou van de vele sociale contacten die zo’n handelszaak met zich meebrengt”, zegt ze. “Ik heb me nog nooit een seconde beklaagd dat ik hiermee gestart ben.”

Maar na vijftien jaar begon er wel wat sleet op de winkel te zitten. De Dijcker had de keuze: ofwel volledig en grondig renoveren ofwel voor iets totaal nieuw gaan. Het is het laatste geworden. “Renoveren zou betekenen dat ik maandenlang de winkel zou moeten open houden in één klein kamertje”, zegt ze. “Dat zou gewoon praktisch niet haalbaar zijn. Toen plots de kans kwam om iets verderop een pand een nieuw leven te geven, liet ik ze dan ook niet liggen. Ik kan toch in de Kerkstraat blijven, maar wel in een beter én ruimer gebouw.”

De extra ruimte zorgt ervoor dat de dagbladhandel overzichtelijker oogt. En er is plaats voor een koffiehoek. “Ik kreeg in het verleden heel vaak de vraag van klanten dat het wel leuk zou zijn als ze bij mij ook een koffie zouden kunnen drinken en een koek eten”, legt De Dijcker uit. “In mijn vroeger winkeltje was daar echter de plaats niet voor. Maar nu beschik ik over een heel gezellig hoekje. De koffie om mee te nemen, kan nu dus ook ter plaatse gedronken worden en wie dat wil, neemt er nog een lekkere koffiekoek bij.”

In een nieuwe koffiehoek kunnen de klanten het gezellig maken.
Geert De Rycke In een nieuwe koffiehoek kunnen de klanten het gezellig maken.
Geert De Rycke1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christel Smet

    Proficiat Katrien met je nieuwe stek.