Langste Tafel wordt weer gedekt

Een volgende Langste Tafel krijgt vorm in Buggenhout. Na twee succesvolle edities wacht de derde in september.
De verenigingen hopen veel eters te mogen verwelkomen.
Geert De Rycke De verenigingen hopen veel eters te mogen verwelkomen.

Het concept van de Langste Tafel is ondertussen gekend: liefhebbers schuiven de benen onder tafel, smullen van een lekkere maaltijd en steunen zo het goede doel. Verschillende lokale verenigingen helpen mee.

"Het doel is drieledig", zegt Ward Vrancken, één van de stuwende krachten. "We willen het rijke verenigingsleven in Buggenhout extra in de verf zetten. We kiezen bovendien voor Fair Trade en brengen dus maaltijden op tafel die bereid werden met ingrediënten van lokale handelaars en eerlijke producten."

Dat de twee vorige edities een succes werden, maakt de motivatie bij de verenigingen alleen maar groter. Zij werken samen met de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) en de Welzijnsraad. 

De derde Langste Tafel zal plaatsvinden op zaterdag 15 september, op de terreinen achter De Pit. "Er komen drie eettenten, met elk hun specifieke gerecht", aldus Vrancken. "Vzw Samen maakt stoofvlees met frieten, Oxfam Wereldwinkel kiest voor vegetarische curry met rijst, en de BBQ-fanaten voor spinaziestoemp met worst. Iedereen mag komen eten, maar moet ook zelf afwassen. We bieden ook de kans om de film Lunchbox in De Pit te volgen. De deelnemers bouwen ook een infomarkt op om hun werking voor te stellen."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.