Kapitein Wouter Van Den Broeck wordt nieuwe zonecommandant bij brandweerzone Oost

Kapitein Wouter Van Den Broeck wordt vanaf 1 september zonecommandant.
Brandweerzone Oost Kapitein Wouter Van Den Broeck wordt vanaf 1 september zonecommandant.
Vanaf 1 september 2019 wordt kapitein Wouter Van Den Broeck de nieuwe zonecommandant in de brandweerzone Oost. Huidig zonecommandant, Majoor Jos Dauwe, gaat met pensioen en geeft de fakkel door aan Van Den Broeck. 

Van Den Broeck is op dit moment postoverste bij de post Buggenhout. Hij nam er in 2015 de leiding over van kapitein Mario De Neef. Van Den Broeck zal het mandaat als zonecommandant opnemen voor de komende zes jaar. 

Wouter Van Den Broeck is al sinds 1992 vrijwilliger bij de Zone Oost. De huidige zonecommandant zal nog even aanblijven tot de officiële indiensttreding van Van Den Broeck. Hij heeft er een carrière van 46 jaar opzitten bij de brandweer en houdt het nu voor bekeken. Sinds 2015 was hij waarnemend zonecommandant en nu is hij klaar voor de fakkel over te dragen in september. 

De zoektocht naar de nieuwe commandant voor de zone verliep niet van een leien dakje. Met de functie komt ook heel wat verantwoordelijkheid. De kapitein heeft zich tijdens de selectieprocedure bewezen en is klaar om de nieuwe uitdaging aan te gaan. 

De brandweerzone zal binnenkort ook een nieuwe directeur bedrijfsvoering aanstellen. Samen met de nieuwe zonecommandant zullen zij een nieuwe wind door de brandweerzone laten waaien. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.