Jarige Bergpallieters maken zich op voor Klimmuurfeesten

De Bergpallieters aan de klimmuur.
Foto : Geert De Rycke De Bergpallieters aan de klimmuur.
De Bergpallieters van Buggenhout maken zich op voor een druk weekend. Het is immers weer tijd voor de jaarlijkse Klimmuurfeesten. Die krijgen naar aanleiding van het dertigjarig jubileum van de bergbeklimmersvereniging dit jaar een extraatje.

Op de site van de Bergpallieters, rond de klimmuur vlakbij sporthal De Pit zijn vrijwilligers druk in de weer alles klaar te stomen voor de Klimmuurfeesten. "Alles moet proper zijn, onze klimmuur krijgt een grondig nazicht en we bouwen een heel touwparcours uit", zegt voorzitter Koen Van Hemelrijck.


De Klimmuurfeesten zijn al heel lang een jaarlijkse traditie. Dit jaar krijgen ze een extraatje omdat de Bergpallieters hun dertigjarig bestaan vieren."Voor het eerst koppelen we een wandeltocht aan het gebeuren", zegt Van Hemelrijck. "Op zaterdag kunnen liefhebbers zes, tien, twintig of dertig kilometer op stap gaan."


Op zondag blijft de mountainbiketocht behouden. "Een heel weekend door kunnen bezoekers zich wagen aan een touwparcours en een deathride vanop de klimtoren", klinkt het.


De Klimmuurfeesten vinden plaats op zaterdag 6 en zondag 7 mei, telkens van 13 tot 18 uur. Info: www.bergpallieters.be. (DND)