Frans De Hauwere (90) overleden

Frans De Hauwere.
Foto Geert De Rycke Frans De Hauwere.
Frans De Hauwere, voorzitter van de oudstrijdersbond van Buggenhout, is overleden. De man verbleef de jongste tijd in het woonzorgcentrum De Heymeulen in Opstal en is daar op negentigjarige leeftijd gestorven.

De Hauwere stond gekend als "gewapende weerstander" en lid van de weerstandsorganisatie OMBR, een groepering die tijdens de Tweede Wereldoorlog opkwam voor België. De man zetelde ook meer dan 25 jaar lang in het bestuur van de oudstrijdersvereniging KNSB van Buggenhout. Hij was er voorzitter.


"Frans zorgde er de voorbije jaren onder andere voor dat de vereniging kon blijven bestaan en zelfs heropleefde", zegt Firmin Vermeir. "We vormden de bond om tot Oudstrijders en Sympathisanten en kregen zo meer leden. Onder Frans' impuls ging er ook meer aandacht naar de heropwaardering van oorlogsmonumenten in de gemeente en werd het archief van onze vereniging uitgebreid. Hij was een heel gewaardeerd voorzitter."

OKRA

De Hauwere was ook lid van seniorenvereniging OKRA Buggenhout. Zijn begrafenis vindt plaats op zaterdag 4 februari om 10 uur, in de Nicolaaskerk van Buggenhout-centrum. (DND)