Centrum krijgt met Katrien Geens nieuwe wijkagent

Katrien Geens neemt als nieuwe wijkagent de fakkel over van Marc Bettens.
Geert De Rycke Katrien Geens neemt als nieuwe wijkagent de fakkel over van Marc Bettens.

Buggenhout heeft voortaan een nieuwe wijkagent. Katrien Geens (40) neemt de fakkel over van Marc Bettens. Die gaat na een carrière van dertig jaar bij de politie met pensioen. Geens heeft er vijftien jaar bij de interventieploeg van de lokale politie Buggenhout-Lebbeke opzitten. “Tijd om eens iets anders te doen”, zegt ze. “Ik kijk er naar uit om voortaan niet meer alleen voor miserie bij de mensen te moeten zijn. Eerst en vooral wil ik Buggenhout en zijn inwoners vooral heel goed leren kennen. Daarvoor liep ik al een tijdje mee met Marc en heb van hem al veel geleerd.” De wijkagente is te vinden in het lokaal politiekantoor van Buggenhout, naast het Administratief en Cultureel Centrum in de Nieuwstraat. Daar zitten overigens vanaf nu, na het pensioen van Bettens, alleen nog maar vrouwelijke agenten. “Het hier vrouwen aan de macht”, klinkt het lachend.

De nieuwe wijkagente Katrien werd verwelkomd door burgemeesters Raf De Wolf en Pierre Claeys, en korpschef Kurt Van der Straeten.
Geert De Rycke De nieuwe wijkagente Katrien werd verwelkomd door burgemeesters Raf De Wolf en Pierre Claeys, en korpschef Kurt Van der Straeten.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Martine De Vriendt

    Ja, vrouwen aan de macht maar de meeste sollicitaties worden afgesloten voor de einddatum? Heb het deze week nog ondervonden, een vacante betrekking, solliciteren voor 07 juli en was al niet meer beschikbaar?