Buggenhout moet blijven bruisen

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN BUGGENHOUT

Zomerse Donderdagen, live optredens tijdens kermissen en doortochten van de Ronde Van België. De voorbije jaren zorgden die voor heel wat leven in de brouwerij. Mag dat geld blijven kosten? Of moet de riem erop?

Als het van N-VA afhangt, komt er geen Ronde Van België meer in Buggenhout. "Te duur voor een kleine gemeente als de onze", zegt Wim Mommaers. "Succesvolle evenementen zoals de Zomerse Donderdagen moeten wel blijven bestaan. Er moeten ook in alle deelgemeenten activiteiten georganiseerd blijven worden. Het gemeentebestuur kan dat zelf doen, of verenigingen ondersteunen die zelf iets op poten willen zetten."

"Ronde van België is veel te duur voor onze kleine gemeente."

Wim Mommaers

Open Vld wil budget blijven vrijmaken voor evenementen voor inwoners. "Of dit via een wielerwedstrijd gebeurt of iets anders speelt geen rol", zegt Hilde Bruggeman. "Samenwerking met privépartners is niet uitgesloten. Buggenhout werd met succes als bruisende gemeente op de kaart gezet en moet dat blijven."

Ook voor Vlaams Belang mag de gemeente blijven feesten. "Budgetvriendelijke evenementen kunnen perfect het gemeenschapsgevoel versterken. Geef daarbij een kans aan beginnende muziekgroepen die ambiance brengen", zegt Steven Creyelman.

"Feesten kan, maar dan wel budgetvriendelijk."

Steven Creyelman

Sp.a wil investeren in verenigingen en cultuur. "Centen kunnen even goed naar het lokale verenigingsleven gaan in plaats van een Ronde van België", zegt Bart Callaert. "Maar als uit een bevraging blijkt dat de inwoners wel de Ronde willen, dan moeten we daar een feest van maken." CD&V tot slot wil de 120.000 euro die de Ronde van België per koers kostte, gebruiken voor lokale dorpsevenementen.(DND)

Het Kerkplein liep in mei vol met toeschouwers voor de Ronde van België.
Copyright : Geert De Rycke Het Kerkplein liep in mei vol met toeschouwers voor de Ronde van België.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.