BLO Claevervelt heet voortaan Kiempunt

De kinderen van het Claevervelt gaan voortaan naar hun school met een andere naam.
Geert De Rycke De kinderen van het Claevervelt gaan voortaan naar hun school met een andere naam.
De basischool Bijzonder Lager Onderwijs (BLO) Claevervelt uit Buggenhout zal voortaan ‘Kiempunt Campus Buggenhout’ heten. Dat heeft het provinciebestuur Oost-Vlaanderen, als inrichter van de school, beslist. 

Alle scholen van het provinciaal onderwijs in Oost-Vlaanderen krijgen een nieuwe naam. Voor het lager onderwijs wordt dat Kiempunt, voor secundair onderwijs Richtpunt en het volwassenenonderwijs wordt Groeipunt. “De nieuwe namen zijn korter en krachtiger”, zegt gedeputeerde Kurt Moens, bevoegd voor Onderwijs. “Om de scholen te onderscheiden van elkaar, krijgt elke school ook een campusnaam.” Voor het Claevervelt is dat dus ‘Kiempunt campus Buggenhout’. 

“Ons provinciaal onderwijs krijgt een nieuw gezicht”, zegt Moens. “Om onze eigenheid meer in de verf te zetten, voeren we een vernieuwing uit op het vlak van communicatie. Het beginpunt van deze vernieuwing zijn drie nieuwe sterke namen.”

De nieuwe naam zal nu eerst in de interne communicatie naar leerkrachten, leerlingen en ouders gebruikt worden. Op brieven, kalenders, agenda’s, rapporten enzovoort zal dus al ‘Kiempunt Campus Buggenhout’ staan. “In het voorjaar 2020 zal de naam ook bij het grote publiek buiten de school boven komen, op bijvoorbeeld folders en flyers”, weet directeur Dirk Bas. “Vanaf het schooljaar 2020-2021 zal de nieuwe naam volledig ingevoerd zijn en is ook de nagelnieuwe website klaar.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • iris lens

    In shock!!! Dat wij als ouders dit via deze weg moeten vernemen. En een krachtigere naam?? Denk dat de naam nu veel korter is dan de gene dat hij gaat krijgen.