Bewoners Kasteelstraat zijn onveilige situatie beu

BUURTBEWONERS VRAGEN GEMEENTE OM MEER VEILIGHEIDSMAATREGELEN TE NEMEN

De bewoners kijken naar de schade die één van de voertuigen donderdag opliep.
Geert De Rycke De bewoners kijken naar de schade die één van de voertuigen donderdag opliep.
Enkele buurtbewoners van de Kasteelstraat in Buggenhout zijn de onveilige situatie grondig beu. De chauffeurs zoeven er aan hoge snelheden voorbij en zorgen voor onveilige situaties. Vorige week donderdag gebeurde er in de late avond nog een zwaar ongeval waarbij drie voertuigen beschadigd raakten.

Het laatste ongeval van vorige week was de druppel voor de buurtbewoners. Toen werd de wagen van Lesley Pieters en haar man volledig vernield door een dronken chauffeur die aan hoge snelheid met zijn Audi Q5 achteraan inreed. Het is intussen al de tweede wagen op twee jaar tijd die volledig vernield wordt. "De afgelopen acht jaar hebben we vier wagens gehad die volledig vernield werden door ongevallen hier", aldus Pieters. De Mercedes werd gekatapulteerd tegen twee andere voertuigen die ook zichtbare schade opliepen. De bestuurder pleegde nadien ook nog vluchtmisdrijf maar kon intussen al aangetroffen worden door de politie. Er gingen al langer stemmen op dat de situatie te onveilig is in de Kasteelstraat, en dat er maatregelen moeten genomen worden. "De burgemeester was ook aanwezig bij het ongeval. Wij hebben hem toen nogmaals gevraagd om de veiligheidsmaatregelen hier te vergroten. Hij zou een afspraak regelen binnen de drie weken, wij hopen echt dat er iets gaat veranderen", klinkt het.

De Mercedes kwam na het ongeval in de voortuin van de buren terecht.
Geert De Rycke De Mercedes kwam na het ongeval in de voortuin van de buren terecht.

Onveiliger geworden

In het verleden werd er ook al meermaals bij de gemeente gevraagd om maatregelen te nemen, maar tot op heden is er nog niets gebeurd. In dat deel van Kasteelstraat werden onlangs wel werken uitgevoerd, maar volgens de bewoners is het daardoor mogelijks nog onveiliger geworden. "Dit vinden wij heel jammer van de investeringen want er had meer kunnen gebeuren. Nu lijkt het alsof ze pas actie zullen ondernemen als dit eens slechter zou aflopen met een zwaargewonde of een dode, wat we natuurlijk niet hopen."

Eenvoudige oplossingen

Volgens Lesley en haar man kunnen er toch al enkele eenvoudige oplossingen voorzien worden. "Al was het maar gewoon een witte lijn op de rijbaan, dan weten de auto's dat ze achter het geparkeerde voertuig moeten wachten om voorbij te steken en hoeven ze ook niet meer op het fietspad te rijden om in beide richtingen te kunnen doorrijden. Of zoals je nu op heel veel plaatsen ziet bloembakken op de weg plaatsen om de snelheid te verlagen, volgens ons zou dat al een wereld van verschil maken. Wij hopen dat de gemeente naar ons wil luisteren", klinkt het eensluidend.

Samen zitten

Schepen van Mobiliteit, Wim Mommaers 5 (N-VA) is op de hoogte dat na de werken de baan smaller is geworden en dat er regelmatig spiegels worden afgereden op deze locatie. "Onze eerste bedoeling is daar altijd geweest om de veiligheid te verhogen. Maar als de bewoners hier hun twijfels over hebben wil ik gerust met hen samen zitten en oplossingen te zoeken voor het probleem", besluit Mommaers.