Al voorbereidende werken op de N17

Vlak voorbij de grens met Buggenhout starten volgende week al voorbereidende werken op de Provincialebaan (N17).

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant een grondige vernieuwing van deze baan in Sint-Amands. Tussen de Oppuurseweg en de grens met Buggenhout krijgt de gewestweg een nieuw kleedje. Als voorbereiding worden de bomen langs het traject gerooid. Die werken starten op maandag 13 november. De N17 wordt dan volledig afgesloten tussen het kruispunt met de Oppuurseweg en de rotonde De Haan. Het kappen van de bomen zal twee weken duren. Gedurende die periode zijn twee omleidingen voorzien. Zwaar verkeer moet via de N16 langs Willebroek, Puurs, Bornem, Temse en Sint-Niklaas en verder via de E17 en de N41 tot Hamme en Dendermonde. Voor lokaal verkeer is een plaatselijke omleiding voorzien.

Sluipverkeer

Chauffeurs vanuit Dendermonde moeten via De Haan naar de Dorekensstraat, Keten, Pandgatheide, Nijven en de Lippeloseweg richting Mechelen of Puurs. Vanuit Mechelen moeten chauffeurs via de Oppuurseweg, Lippeloseweg, Voortstraat, Oppuursdorp, Wilgenweg, Pandgatheide, Keten, Dorekenstraat en De Haan naar Dendermonde.


Om sluipverkeer te vermijden, krijgen verschillende straten tijdelijk eenrichtingsverkeer. Eens de bomen gerooid, starten de nutsmaatschappijen met verplaatsen en vernieuwen van nutsleidingen. Deze werken duren van midden november tot eind februari. (DND)