"Ruimte was verouderd en aan opfrisbeurt toe"

SCHOOL OPENT NIEUWE POLYVALENTE ZAAL OOK PLANNEN VOOR NIEUWE NAAM EN SPEELPLAATS

Directeur Elke Van Hoeymissen in de toen nog oude refter, die nu helemaal vernieuwd is.
Foto Geert De Rycke Directeur Elke Van Hoeymissen in de toen nog oude refter, die nu helemaal vernieuwd is.
Nieuw is momenteel het codewoord voor de gemeentelijke basisschool van Opdorp. Een nieuwe polyvalente ruimte is zopas in gebruik genomen, er is een nieuwe directeur, Elke Van Hoeymissen, en de school gaat op zoek naar een nieuwe naam. Later volgt ook nog eens een vernieuwing van de speelplaats.

Sinds dit schooljaar is de gemeentelijke basisschool van Opdorp een autonome school. Het gemeentebestuur besliste om de scholen van Buggenhout-centrum en die van Opdorp los van elkaar, op eigen houtje te laten functioneren. Elk met een eigen directie. "Met een stijgend leerlingenaantal is het beter om van de Opdorpse school een zelfstandige entiteit te maken", aldus schepen van Onderwijs Wim Momaers (N-VA). "Daardoor kan er beter en sneller ingespeeld worden op de plaatselijke noden."

Polyvalente zaal

Met de nieuwe zelfstandige school doet ook nieuwe directeur Elke Van Hoeymissen haar intrede. Eerste wapenfeit is alvast de ingebruikname van een grote polyvalente zaal in een gloednieuw kleedje. Daar kunnen de kinderen 's middags hun lunch opeten, naar een filmvoorstelling kijken, optredens geven of tal van andere activiteiten kunnen plaatsvinden.


"Maanden werk is hiervoor verzet", zegt Van Hoeymissen. "De ruimte, die dienst deed als refter, was verouderd en echt aan een opfrisbeurt toe. Van boven tot onder werd ze aangepakt, met een vernieuwing van de elektriciteit, isolatie voor de zoldervloer, nieuw plafond en verlichting. Er kwam ook een nieuwe keuken. Een gloednieuwe, speciale vloer laat nu ook toe dat de ruimte als sportzaal gebruikt kan worden. Zo beschikken we nu over één grote polyvalente zaal, waar de leerlingen kunnen eten maar waar ook tal van activiteiten in kunnen plaatsvinden."

Nieuwe naam gezocht

Om de eigenheid van de Opdorpse basisschool te benadrukken wordt er ook een nieuwe naam gezocht. Dat gebeurt via een wedstrijd. "We lanceerden een oproep naar kinderen, leerkrachten, ouders en inwoners van Opdorp die ideeën hadden voor een leuke naam", vertelt Van Hoeymissen. "We stuurden zelfs ballonnen de lucht in met daaraan kaartjes die mensen konden terugsturen met suggesties. Uiteindelijk hebben we hier nu maar liefst tachtig voorstellen op tafel liggen. Tegen midden januari moet de knoop doorgehakt zijn. De nieuwe naam maken we tijdens een bijzonder moment bekend."


Ondertussen denken ze in de gemeenteschool ook al na over toekomstige projecten. Zo is het de bedoeling om ook de speelplaats in een nieuwe kleedje te steken. "Daarvoor werken we samen met Natuurpunt", zegt Van Hoeymissen. "Het is immers de bedoeling om veel meer groen en natuur in de speelplaats te integreren. We willen een meer natuurlijke omgeving voor onze kinderen om in te spelen, in plaats van de grijze vlakte die er nu is. Dat zal de speeltijden zeker meer waardevol maken. We denken daarbij ook aan natuurlijke speelelementen", besluit de nieuwe directeur.