"Positieve draai geven aan Willems dood"

BREAKDOWN BRENGT MUZIKAAL EERBETOON VOOR GOEDE DOEL

De muzikanten van Breakdown hielden gisteren nog een repetitie.
Copyright : Geert De Rycke De muzikanten van Breakdown hielden gisteren nog een repetitie.
De muzikanten van Breakdown staan dit weekend op de planken van De Pit. Ze doen dat samen met vrienden en voor het goede doel: het revalidatiecentrum van Buggenhout. Tegelijk brengt Breakdown een eerbetoon aan Willem Huylebroeck, die in juli 2014 op vakantie in Frankrijk aangereden werd en overleed. "Zo geven we zijn dood iets positiefs", zegt zus Marijke.

Breakdown heeft een tijdje geleden al eens een herdenkingsconcert voor Willem Huylebroeck georganiseerd, maar daarna was het een tijdje stil. Voor het eerst sinds lang komt de Buggenhoutse band nu weer samen. "We gaan de pannen van het dak spelen", zegt Marijke Huylebroeck. "Ons benefietconcert moet knallen. Speciaal daarvoor hebben we ook een hoop muzikale vrienden uitgenodigd om samen met ons op het podium te staan. Het resultaat is een avond vol eigen nummers, aangevuld met covers die we graag brengen. Het publiek mag een allegaartje van pop, rock, soul en country verwachten."

Willem Huylebroeck werd in juli 2014 aangereden en overleed.
GDR Willem Huylebroeck werd in juli 2014 aangereden en overleed.

Revalidatiecentrum

Dat Breakdown dit weekend optreedt, heeft alles te maken met de broer van Marijke, Willem Huylebroeck. Willem en zijn vriendin Lotte De Ridder waren in juli 2014 op vakantie in Frankrijk toen ze aangereden werden door een auto. Willem en Lotte waren na een daguitstap met de fiets aan het terugkeren naar hun camping in Sauvian toen een dronken chauffeur hen van de weg maaide en voor dood achterliet in de berm. Willem overleed aan zijn verwondingen, Lotte lag lange tijd in coma, maar overleefde. "Maar ze is nog altijd aan het revalideren", weet Marijke.


"Drie keer per week gaat ze naar het Revalidatiecentrum in Buggenhout. Het is dan ook geen wonder dat we met ons concert geld willen inzamelen voor dit centrum. We weten ondertussen heel goed welk degelijk werk ze daar verrichten voor zoveel mensen."

Verwerkingsproces

Tegelijk spelen de muzikanten van Breakdown met Willem in hun gedachten. "Zijn dood mag niet voor niets geweest zijn", beklemtoont Marijke. "Ondanks het grote verdriet willen we aan zijn dood ook iets positiefs koppelen. Muziek helpt overigens het drama te verwerken. Mijn man en ik speelden vroeger al in een bandje, maar dat was stilgevallen bij de geboorte van ons eerste kindje. De dood van Willem heeft ons de draad van de muziek weer doen oppikken."


Breakdown & Friends speelt vandaag zaterdag. Het benefietconcert begint om 20 uur in de Podiumzaal van cultuurcentrum De Pit in de Platteput in Buggenhout. Toegangskaarten kosten tien euro. Meer info via marijke_huylebroeck@hotmail.com of op 0474/47.06.84.