Zwendel in valse identiteitskaarten voor rechter

illustratiebeeld: justitiepaleis
Baert Marc illustratiebeeld: justitiepaleis
Zeven mannen die deel zouden hebben uitgemaakt van een bende die valse identiteitsdocumenten aanmaakte en verkocht riskeren celstraffen tussen “ en 8 jaar. De bende zou minstens 836 valse documenten aan de man gebracht hebben en daar 304.000 euro aan verdiend hebben. 

Het onderzoek naar de bende ging in augustus 2017 van start toen de politie lucht kreeg van een bende die mensen aan valse papieren zou helpen. Het eerste aanknopingspunt was een gsm-nummer dat gelinkt was aan een Portugees rijbewijs maar dat bleek toe te behoren aan een Algerijnse vijftiger. Verder onderzoek via telefoontaps en observaties wees uit dat die man de spilfiguur was van de organisatie. De vijftiger was immers de man die eigenhandig valse documenten aanmaakte en ze via de andere verdachten aan de man bracht.

Een huiszoeking bij de vijftiger legde een heus atelier bloot om valse papieren aan te maken. De politie trof er ook 23 gsm’s aan, een hoop valse documenten die nog niet volledig waren afgewerkt en verschillende gegevensdragers waarop foto’s en identiteitsgegevens van verschillende klanten stonden. Het parket eiste 8 jaar cel tegen de vijftiger en celstraffen van 3 tot 6 jaar tegen de andere verdachten. Die zouden niet alleen valse papieren aangekocht hebben maar de vijftiger ook voorzien hebben van gestolen identiteitskaarten die gebruikt konden worden voor de vervalsingen. Enkele van hen zouden ook rechtstreeks betrokken geweest zijn bij mensensmokkel. Uitspraak op 30 november.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.