Zware woningbrand in Etterbeek, één bewoner naar ziekenhuis

De woningbrand in Etterbeek was hevig.
Baert De woningbrand in Etterbeek was hevig.
Zondagochtend om 7.15 uur rukte de brandweer en MUG uit voor een woningbrand in Etterbeek op de Jachtlaan. De bovenste verdieping stond in lichterlaaie. Eén bewoner was bevangen door de rook en moest naar het ziekenhuis  worden overgebracht. De brand zou ontstaan zijn doordat een brandbaar voorwerp vuur vatte door een elektrische warmtebron.

 Bij aankomst van de brandweer in de Jachtlaan waren alle bewoners al buiten. Er was een uitslaande brand op de bovenste verdieping, maar die kon bedwongen worden. Eén bewoner werd afgevoerd naar het ziekenhuis, de buren en omwonenden werden ter plaatse onderzocht. 

De brandweer kon twee katten redden op de eerste verdieping. Hun snelle tussenkomst kon ook verdere uitbreiding van de brand vermijden. Helaas is de bovenste verdieping volledig uitgebrand en dus onbewoonbaar, even als de tweede verdieping.

De hulpdiensten lieten het verkeer tijdelijk afsluiten om makkelijker en veiliger te kunnen werken. Omstreeks 9.30 uur kwamen zowel het tram- als autoverkeer opnieuw op gang.

De woningbrand in Etterbeek was hevig.
Baert De woningbrand in Etterbeek was hevig.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.