Zware dakbrand veroorzaakt grote rookpluim in Sint-Pieters-Woluwe

Het gebouw raakte bij de brand zwaar beschadigd.
Mark Baert Het gebouw raakte bij de brand zwaar beschadigd.
In de Franciskanenlaan in Sint-Pieters-Woluwe heeft woensdagnamiddag een zware dakbrand gewoed. De brandweer kwam met meerdere ploegen ter plaatse om het vuur te bedwingen. De rookpluim was tot ver in de omtrek te zien.

Het vuur ontstond omstreeks 15.35 uur aan het dak van een gebouw op de Franciskanenlaan in Sint-Pieters-Woluwe. “De vuurhaard was groot en er was veel rookontwikkeling”, zegt Walter Derieuw. “We kregen meerdere tientallen oproepen binnen van mensen die de brand gezien hadden.”

Uiteindelijk had de brandweer het vuur om 16.45 uur onder controle. “Er zal wel nog lang nageblust moeten worden om er zeker van te zijn dat alles voldoende afgekoeld is”, zegt Derieuw.

Bij de brand vielen geen slachtoffers. De bewoners van het gebouw waren al geëvacueerd toen de brandweer aankwam. Door de brand moest ook een kinderdagverblijf in de buurt ontruimd worden.

Waarschijnlijk ontstond de brand na werken aan het dak, maar de precieze oorzaak is nog niet zeker. De schade aan het gebouw is alvast aanzienlijk. De gehele bovenverdieping van het gebouw is alvast onbewoonbaar waardoor de bewoners elders moeten worden opgevangen.

Door de interventie is bus 36 van de MIVB onderbroken tussen het Trammuseum en Thieffry.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.