Zoon steekt mes in been van nieuwe vriend moeder

Baert Marc
Een Poolse twintiger riskeert 6 maanden cel voor een messteek aan de vriend van zijn moeder. “De man kon zijn aanwezigheid niet verkroppen”, aldus het parket.

De jongeman woonde vorig jaar samen met zijn moeder in een woning in Ternat. De aanwezigheid van haar nieuwe vriend beviel hem echter niet en het kwam vaak tot hoogoplopende ruzies. Op 20 oktober van vorig jaar barstte de bom. Een hele dag door had hij discussies gehad over het gebruik van de laptop. Toen zijn moeder met haar vriend thuiskwam, bemerkten ze dat hij weeral op de laptop bezig was. Een nieuwe ruzie volgde. “Ik riep tegen hem tot drie maal toe dat hij weg moest gaan maar hij deed dit niet. Daarom heb ik een mes genomen en heb ik hem in zijn been gestoken”, deed hij eerlijk zijn verhaal voor de rechter. Aanvankelijk werd de zaak gekwalificeerd als een poging doodslag, maar uiteindelijk werd hij vervolgd voor slagen en verwondingen. “Met dat mes wilde hij ervoor zorgen dat het slachtoffer zijn moeder zou verlaten. Hij kon niet leven met diens aanwezigheid”, aldus het parket. Vandaag de dag leeft de jongeman weer bij zijn moeder thuis. De relatie met haar nieuwe vriend is al een tijd afgelopen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.