Zinnema zoekt naam voor kunstruimte

metrostation Beurs krijgt tentoonstellingsruimte: 3D beeld van de ruimte voor fietsen en tentoonstellingen
Baert Marc metrostation Beurs krijgt tentoonstellingsruimte: 3D beeld van de ruimte voor fietsen en tentoonstellingen
Zinnema is op zoek naar een naam voor haar kunstenfoyer. Die komt in de metrohalte Beurs en er zullen verschillende Brusselse kunstenaars exposeren.

Het beursstation krijgt momenteel een totale make-over, met uitgebreide fietsenstalling én nieuwe kunstruimte. De Anderlechtse talentenhuis Zinnema gaat de kunstruimte cureren, maar is nog op zoek naar een goede naam.

Eerst werd gekozen voor de titel ‘Foyer des Arts’, maar daar was niet iedereen tevreden mee. Dus schrijft minister Pascal Smet een wedstrijd uit om de foyer een passende naam te geven. Iedereen mag voorstellen indienen, nadien beslist een jury over de winnende naam.

De kunstruimte zou eind 2019, samen met het gerenoveerde metrostation openen. In de 500 vierkante meter grote ruimte zullen negen kunstenaars en collectieven zich beurtelings 4 vier maanden het premetrostation toe-eigenen en telkens een verschillend perspectief op de stad laten zien.

metrostation Beurs krijgt tentoonstellingsruimte
Baert Marc metrostation Beurs krijgt tentoonstellingsruimteReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.