Zes personen voor rechter voor gewelddadige afpersing

Baert Marc
Zes personen riskeren celstraffen tussen vier en zes jaar voor een gewelddadige afpersing. Ze gijzelden een man gedurende tien dagen in een appartement in Jette.

Het slachtoffers was een van de beklaagden nog duizenden euro’s schuldig in het kader van en drugsdeal. Omdat hij niet meteen over de brug kwam met het geld werd hij ontvoerd en vastgeketend in een appartement in Jette. Daar kreeg hij dagenlang slagen en stampen. Ook werd zijn familie in Algerije bedreigd en afgeperst. 

Uiteindelijk werd hij aan een ziekenhuis afgezet. Daar bleek hij talloze breuken in het gezicht te hebben opgelopen. Volgens het slachtoffer had de ontvoering niets met drugs te maken. Wel had hij van zijn neef de opdracht gekregen om een schilderij van Picasso in Europa te verkopen. Om die reden zouden de beklaagden hem op het spoor gekomen zijn en afgeperst hebben. De verdediging pleit later deze week. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.