Zaakvoerder reisbureau krijgt straf met uitstel voor oplichten van 115 klanten

Baert Marc
De zaakvoerder van een reisbureau uit Schaarbeek is veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel. Twee anderen kregen respectievelijk een jaar met uitstel en een werkstraf. De man zou minstens 115 klanten hebben opgelicht voor een bedrag van 175.000 euro. 

Het reisbureau Jet Travel, dat zijn kantoor had in de Wijnheuvelenstraat in Schaarbeek, ging in het voorjaar van 2013 failliet, maar de drie zaakvoerders, C.Y., E.D. en I.S., zouden ook nadien nog reizen verkocht hebben aan hun klanten. In de zomer van 2013 kwam het bedrog aan het licht toen tientallen families van voornamelijk Turkse origine tot de vaststelling kwamen dat hun reizen naar onder meer Antalya en Bodrum in het water vielen. Dat zette heel wat kwaad bloed, zelfs in die mate dat de politie moest tussenkomen toen een aantal bedrogen klanten de vitrine van het reisbureau vernielden.

175.000 euro

De drie zaakvoerders, 38, 40 en 48 jaar oud, moeten zich, bijna zes jaar na de feiten, voor de rechtbank verantwoorden. Uit onderzoek bleek dat ze minstens 115 slachtoffers hebben gemaakt, die ze in totaal voor een bedrag van ongeveer 175.000 euro hebben opgelicht. Bovendien zouden ze ook een aantal faillissementsmisdrijven gepleegd hebben. Zo zou de boekhouding van het reisbureau vermengd zijn met die van een ander bedrijf. Volgens de rechter is I.S. de enige die zich schuldig maakte aan oplichting. Hij verkreeg ook alle winsten uit het misdrijf. De twee anderen kregen lichtere straffen voor schriftvervalsing.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.