Woning onbewoonbaar na uitslaande brand, man zwaargewond naar ziekenhuis overgebracht

Beeld ter illustratie.
Baert Marc Beeld ter illustratie.
In de Tervurenlaan in Sint-Pieters-Woluwe heeft in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 1 uur een brand gewoed in een appartement met acht verdiepingen. Daarbij raakten twee mensen lichtgewond. Een derde werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Hij zou volgens de woordvoerder van de brandweer in een onrustwekkende toestand verkeren.

De brand, waarvan de oorzaak nog onbekend is, ontstond in de keuken van een duplex, dat de zevende en achtste verdieping van het gebouw inpalmt en bewoond wordt door twee ouders en hun zoon. Bij aankomst evacueerde de brandweer beide ouders met een luchtladder via de voorkant van het gebouw. De zoon van het gezin werd langs de achterkant van het appartement gered door middel van een haakladder. 

De jongeman zou er derdegraads brandwonden hebben opgelopen. Het slachtoffer werd vervolgens naar het militair hospitaal overgebracht en zou in een onrustwekkende toestand verkeren. Ook zijn ouders werden naar het ziekenhuis vervoerd. Zij raakten bevangen door de rook. De andere bewoners werden tijdens de brand opgevangen in een nabijgelegen politiecommissariaat. 

De duplex is volledig uitgebrand en bijgevolg onbewoonbaar. De bewoner van het appartement op de zesde verdieping moet een tijdje verhuizen aangezien zijn woning waterschade heeft. De brandweer trof tijdens het incident de nodige maatregelen om doorsijpeling naar de lager gelegen verdiepingen te voorkomen door zeilen te spannen. 

De interventie was om 6 uur dinsdagochtend afgelopen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.