WK Tiramisu maakt tussenstop in Brussel

Tiramisu
Getty Images Tiramisu
Het Wereldkampioenschap Tiramisu houdt dit jaar een selectieronde in Brussel. Op 11 en 12 oktober kunnen amateurs hun beste tiramisu bereiden. Wie de jury kan overtuigen, mag door naar de finale in de Italiaanse stad Treviso.

Tiramisu bereiden, op zich een eenvoudig recept en daarom juist de moeilijkheid om het verschil te maken. De stad Treviso organiseert voor de derde keer het WK Tiramisu. Dit jaar vindt er een selectieronde plaats in Brussel. Er zijn twee categorieën: “het originele recept” en “het creatieve recept”. Bij het origineel recept mag je niet meer dan de 6 basisingrediënten gebruiken: mascarpone, suiker, lange vingers, eieren, cacaopoeder en koffie. In het creatieve recept mag je maximum drie extra ingrediënten naar keuze gebruiken. Daarnaast moet je ouder zijn dan 18 om te kunnen meedoen en mag je geen professionele kok of patissier zijn.

De winnaars van de selectieronde in Brussel, georganiseerd in de Food District van City 2 op 11 en 12 oktober, mogen naar de volgende ronde in het Hiltonhotel op 14 oktober aan de Grote Markt. Daar wordt de winnaar van de Brusselse selectieronde bekendgemaakt. Die mag dan op de kosten van de organisatie naar de Italiaanse stad Treviso reizen, waar de finale plaatsvindt. De winnaars van het wereldkampioenschap mogen mee naar Brazilië voor de week van de Italiaanse keuken en krijgen een professionele bijscholing.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.