Winterpret trekt naar buitenwijken

17DE KERSTMARKT VOOR HET EERST OOK BUITEN CENTRUM

De organisatie is nu al druk in de weer met de opbouw van de kerstmarkt.
Baert Marc De organisatie is nu al druk in de weer met de opbouw van de kerstmarkt.
Winterpret, de kerstmarkt van de stad Brussel, zal dit jaar ook de buitenwijken inpalmen met 'Winter Pop'. Haren, Neder-Over-Heembeek, Laken en het Ambiorixsquare zullen tijdens verschillende weekends kunnen meegenieten van de jaarlijkse kerstmarkt. Ook wordt voor deze 17de editie de kerstverlichting voor het tweede jaar op rij uitgebreid.

De 17de editie van Winterpret vindt dit jaar van 24 november tot en met 31 december plaats. Een grote nieuwigheid is dat de kerstmarkt dit jaar ook de Brusselse buitenwijken aandoet. Dit jaar installeert de stad Brussel met Winter Pop ook winterdorpen in Haren, Neder-Over-Heembeek, Laken en het Ambiorixsquare. "Een weekend lang verwelkomen deze locaties Winter Pop, een rondreizend dorp dat de vrolijke sfeer van Winterpret uitademt", aldus burgemeester Philippe Close. "Met activiteiten voor groot en klein creëren we een gedroomd decor voor verhalenvertellers, muziek en circusacts. Op die manier willen we zoveel mogelijk mensen laten meegenieten van Winterpret."

Winterpret lokt elk jaar heel wat volk naar de binnenstad.
Baert Marc Winterpret lokt elk jaar heel wat volk naar de binnenstad.

Meer lichtjes

Ook wordt voor deze 17de editie de kerstverlichting voor het tweede jaar op rij uitgebreid. "In totaal zullen dertig bijkomende straten in het centrum feeërieke kerstverlichting krijgen. Daarbij hoort ook de Stalingradlaan, een straat met een Mediterraanse sfeer, maar die niet altijd positief in het nieuws komt. Mensen die vanuit het station Brussel-Zuid komen, moeten via de opgelichte Lemonnierlaan en Stalingradlaan naar het centrum gelokt worden. Zo willen we het imago van die wijk ook naar omhoog trekken", aldus Close. Daarnaast zullen er op het Sint-Katelijneplein ook grote lichtzuilen opgetrokken worden. Verder zal er iedere zaterdag een betoverende lichtstoet plaatsvinden, krijgt de binnenplaats van het stadhuis een fonkelende maan van 7 meter diameter en is er opnieuw een klank- en lichtshow die de Grote Markt en zijn kerstboom betovert.


Op vlak van veiligheid belooft de burgemeester geen grote veranderingen. "De veiligheid stond de voorgaande jaren op punt. Zo zullen politieagenten, stadsdiensten en stewards altijd op het terrein ter plaatse zijn. Ook worden er op strategische plaatsen betonblokken geplaatst. In Brussel hebben we ervaring met zulke evenementen en ook dit jaar zal de veiligheid gegarandeerd worden." Winterpret start dit jaar op 24 november en de feestelijke opening zal ingeleid worden door enkele fascinerende reuzen tijdens de 'liefdesparade'. In totaal acht artiesten zullen de lichtfiguren tot leven brengen.


Winterpret eindigt dit jaar al op oudejaarsavond.