Wilde rit door centrum eindigt tegen gevel

Een bestuurder van een Audi A3 met Franse nummerplaat is zaterdagochtend rond 7.45 uur als een wildeman door de Brusselse binnenstad gescheurd en uiteindelijk tegen de muur van het Proximusgebouw aan het Gerechtsplein gecrasht. Aan boord zaten nog vier passagiers.

De wilde rit begon aan de Kaasmarkt en de Grote Markt waar de wagen eerst nog een rondje rond de kerstboom maakte. Daar werd de wagen echter opgemerkt door een politiepatrouille die meteen de achtervolging inzette. De wagen reed met hoge snelheid richting Grote Zavel via de Kolenmarkt en de Lombardstraat. De politieagenten die aan de deur van het nabije commissariaat op wacht stonden, moesten aan de kant springen om niet onder de wagen terecht te komen. Onderweg knalde de Audi ook nog tegen een taxi, maar niemand raakte daarbij gewond. Ter hoogte van de ondergrondse parking Albertine verloor de man uiteindelijk de controle over het voertuig en kwam hij tegen de gevel van het gebouw terecht.

Ziekenhuis verlaten

De bestuurder werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn kompanen raakten eveneens gewond. Drie mensen zaten gekneld in het voertuig en moesten worden bevrijd. Het parket vermoedt dat de automobilist onder invloed reed van alcohol en drugs. "We wachten nog op de definitieve resultaten van het onderzoek", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Alle gewonden hebben het ziekenhuis verlaten en de bestuurder van de Audi werd verhoord maar niet aangehouden. Op basis van de resultaten zullen verdere stappen worden gezet."

(DLO)