Wie nog een studentenkot wil in Brussel, moet snel zijn

Study spaces van Brik: studenten studeren in gebouw van Tour & Taxis
Baert Marc Study spaces van Brik: studenten studeren in gebouw van Tour & Taxis
Het aantal beschikbare studentenkoten in Brussel wordt snel kleiner en kleiner. Bij de Vrije Universiteit Brussel zijn alle kamers al volzet. Studentenservice Brik heeft zelf nog maar 12 procent kamers beschikbaar. Dat blijkt uit de cijfers van de VUB en Brik.

Voor volgend academiejaar 2019-2020 heeft de VUB zelfs geïnvesteerd in 352 extra koten die in de nieuwe x-gebouwen op de campus van Etterbeek zijn geplaatst. Die zijn ondertussen allemaal verhuurd. “Zoals altijd zijn er meer aanvragen dan kamers. De huurprijs van onze koten wordt jaarlijks geïndexeerd en bedraagt 316 euro all-in”, zegt Ludo Reuter van de VUB. De VUB heeft nu 1.540 studentenkamers in eigen beheer. 

Studentenservice Brik heeft zelfs een 400-tal koten in eigen beheer en die zijn grotendeels verhuurd, want er is nog maar 12 procent beschikbaar. Daarnaast biedt Brik via het platform MyKot de mogelijkheid aan privé-eigenaars om hun studentenkamers in Brussel te publiceren en te verhuren. Momenteel bevat de databank van brik.mykot.be meer dan 4.000 studentenkamers en daar zijn nog slechts 335 kamers vrij. Qua huurprijs zien ze bij Brik geen verschil ten opzichte van de voorgaande jaren.

“De verhuur lijkt dit jaar vrij gelijkaardig te verlopen ten opzichte van vorige jaren. De grootste piek in verhuur situeert zich begin juli. Maar tot september zullen er nog kamers beschikbaar blijven”, zegt Stijn Baumers, verantwoordelijke huisvesting bij Brik.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.