Westland Shopping morgen gedeeltelijk weer open

Het Westland Shopping Center in Anderlecht zal zaterdag gedeeltelijk heropenen. De eerste verdieping zal opnieuw toegankelijk zijn, het gelijkvloers daarentegen blijft tot nader orde gesloten. Het shoppingcenter sloot dinsdagmiddag noodgedwongen de deuren nadat een deel van het vals plafond was ingestort.

Bijna een week nadat een deel van het vals plafond van het Westland Shopping is ingestort, opent het shoppingcenter zaterdag gedeeltelijk weer de deuren. "Er wordt momenteel een technische oplossing uitgewerkt die ons toelaat om de shopping in alle veiligheid weer te openen. Het gaat om metalen portieken die in de mall geplaatst zullen worden om het vals plafond te beveiligen. Deze oplossing werd ons opgelegd en goedgekeurd door experten", aldus Véronique Pirson van Devimo Consult, beheerder van het winkelcentrum.

Het opstellen van de portieken op de eerste verdieping zal deze ochtend van start gaan, en zal verdergaan in de nacht van vrijdag op zaterdag om zo de opening van de eerste verdieping van de mall mogelijk te maken op zaterdag. "Wij stellen alles in het werk om ook de plaatsing van de portieken op het gelijkvloers zo snel mogelijk van start te laten gaan. We hopen dan ook het gelijkvloers in de loop van volgende week te kunnen heropenen. Vrijdag zal daar waarschijnlijk meer duidelijkheid over bestaan", aldus Pirson.

Zaterdag zullen de klanten de mall enkel kunnen betreden via de ingangen op de eerste verdieping, met name via ingangen 8, 9, 10, 11 en 12.

"De nodige signalisatie zal geplaatst worden om de klanten beter te kunnen oriënteren naar deze ingangen. Onze klanten zullen zaterdag ook genieten van gratis parkeren", klinkt het nog. Klanten van Westland Shopping kunnen op de hoogte blijven over de heropening via de website, Facebook-pagina, Twitter en op de ingangsdeuren van de Shopping. (AMG)