Werken voor fietsvriendelijke Paleizenstraat begonnen

Heraanlegging van de Paleizenstraat.
Brussels Mobiliteit Heraanlegging van de Paleizenstraat.
Vanaf deze week wordt er aan de Paleizenstraat in Schaarbeek gewerkt. Tegen de lente van 2021 moeten de werken afgerond zijn. Er komen bomen en afgescheiden fietspaden. Ook het drukke kruispunt Jules de Trooz wordt heringericht en vereenvoudigd.

Het project omvat de herinrichting van de Paleizenstraat tussen de Jules De Troozsquare en de Van Schoorstraat. Tussen de De Troozsquare en de Paviljoenstraat komen langs beide kanten van de weg fietspaden. De Paleizenstraat wordt opnieuw verbonden met de Jules De Troozsquare. De straat wordt in zijn geheel heraangelegd en zal voorzien worden van gescheiden eenrichtingsfietspaden. Daarnaast zullen er nieuwe bomen aangeplant worden. De bestaande parkeerplaatsen zullen behouden worden.

De openbare ruimte krijgt een nieuwe indeling met oog op een beter evenwicht tussen de verschillende vervoerswijzen. Dit betekent ook dat de oversteekplaatsen voor voetgangers veiliger worden, met specifieke aandacht voor personen met een beperkte mobiliteit. Ook de haltes van het openbaar vervoer worden heringericht, wat tot een vlottere doorstroming van tram 3 zal leiden.

De herinrichtingswerken zouden in 2021 afgerond moeten zijn. Wat de impact van de werken zal zijn op het verkeer, is nog niet duidelijk. Vast staat dat vooral de werken aan het kruispunt Jules de Trooz hinder zullen veroorzaken. Die zullen daarom uitgevoerd worden in de zomervakantie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.