Weekend met folk en jazz in Osseghempark

Enkele jaren geleden op Brosella: een optreden van Derroll's Dream.
Marc Baert Enkele jaren geleden op Brosella: een optreden van Derroll's Dream.
Een kleine week nadat Couleur Café Het Osseghempark heeft ingepalmd is het dit weekend de beurt aan Brosella. Het jazz- en folkfestival is dit jaar aan zijn 41ste editie toe en selecteerde naar jaarlijkse gewoonte het beste in binnen- en buitenland. "We willen dit jaar nog meer jong talent van eigen bodem kansen geven", vertelt coördinator Dianne Leenders.

Het Osseghempark heeft amper kunnen bekomen van de 60.000 bezoekers van Couleur Café of daar komt het volgende festival al aan. Henri Vandenberghe zwaaide vorig jaar, na 40 jaar trouwe dienst, het festival uit. "Het vertrek van Henri is de voorbije jaren goed voorbereid, dus iedereen weet wat hij of zij moet doen", aldus Leenders. "De grote verandering dit jaar is echter de samenwerking met Couleur Café. We delen met hen enkele podia en tenten en de voorbereiding verliep dus heel anders. Het terrein heeft door de regen tijdens Couleur Café wel afgezien, maar de laatste dagen zien we dat de grasperkjes terug aan het herademen zijn. Deze samenwerking is een goeie zaak voor beide festivals." Zaterdag staat er traditiegetrouw folk op het programma, zondag is het de beurt aan jazz. "Met Bravo Big Band, Lynn Cassiers en SCHNTZL hebben we veel Belgisch jong geweld op de affiche gezet. Brosella wil nu volop inzetten op dat lokaal talent, zonder de gevestigde internationale artiesten uit het oog te verliezen."


Naast de muziek wordt er ook aan de kinderen gedacht met allerlei workshops. Dichters en slammers brengen op het festival ook hun recente gedichten over hun leven in Brussel. Onder andere Taha Adnan, Frank De Crits en Geert van Istendael zullen op het festival aanwezig zijn. De inkom van het festival bedraagt voor beide dagen vijf euro, en daarvoor krijg je korting op de drankbonnetjes. Voor meer info: www.brosella.be. (AMG)