VUB-rector Caroline Pauwels ontvangt eredoctoraat van zusteruniversiteit ULB

Rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) Caroline Pauwels
Marc Baert Rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) Caroline Pauwels
De Université Libre de Bruxelles (ULB) kent woensdagnamiddag de titel Doctor Honoris Causa toe aan Caroline Pauwels, de rector van haar zusteruniversiteit de Vrije Universiteit Brussel (VUB). De ULB wil met het eredoctoraat Pauwels’ maatschappelijke inzet loven.

De uitreiking van het eredoctoraat vindt plaats tijdens de officiële slotceremonie van het voorbije academiejaar aan de ULB.  Pauwels ontvangt het eredoctoraat van zusteruniversiteit ULB, omwille van de aanhoudende inspanningen die ze levert rond tal van maatschappelijke thema's. Het gaat dan bijvoorbeeld om de ondersteuning van het meertalig onderwijs in Brussel, de verdediging van de vrijheid van meningsuiting via de oprichting van Difference Day en de strijd voor vrijheid van onderzoek in de kwestie van de opsluiting van de Iraanse gastprofessor Ahmadreza Djalali.

Vereerd

De rector van de Vrije Universiteit Brussel wordt ook gelauwerd voor de verschillende samenwerkingsverbanden die ze de voorbije jaren sloot met tal van Europese universiteiten voor het EUTOPIA-project en de versterkte relatie met de ULB.

"Ik ben bijzonder vereerd om dit eredoctoraat in ontvangst te nemen uit handen van mijn gewaardeerde collega-rector Yvon Englert. Het is een mooie erkenning voor de inspanningen die we met de hele VUB de voorbije jaren deden om als universiteit via onderwijs en onderzoek mee te werken aan een betere maatschappij", vertelt Pauwels.

In september 2020 begint Pauwels aan haar tweede en laatste termijn als rector van de Vrije Universiteit Brussel. Ze doet dat na een woelige eerste termijn, waarin ze onder meer de aanslagen van 22 maart en een kankerdiagnose te verwerken kreeg. De komende vier jaar wil ze de sterke groei van de VUB verder opvangen en volop de kaart van de duurzaamheid trekken met de universiteit.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.