Vrouw staat met samoeraizwaard te zwaaien... aan politiecommissariaat...

Het politiecommissariaat in de Antoine Bréartstraat.
Google streetview Het politiecommissariaat in de Antoine Bréartstraat.
Woensdagmiddag omstreeks 12.10 uur werd de politie van Sint-Gillis verrast door een vrouw die met een samoeraizwaard voor het commissariaat stond. Er vielen geen gewonden.

De vrouw parkeerde haar auto voor het commissariaat in de Antoine Bréartstraat, stapte uit en haalde vervolgens het zwaard tevoorschijn. Volgens Kathleen Calie, woordvoerster van politiezone Brussel-Zuid, richtte de vrouw zich niet naar een specifiek individu, maar wel naar het gebouw. “Ze maakte een nogal onrustwekkend gebaar”, zegt Calie. “Ze gebaarde dat ze haar keel oversneed met het zwaard. Ofwel wou de vrouw dus zichzelf iets aandoen, ofwel is het een dreigement aan de politie.” 

Psychische problemen

Volgens de woordvoerster kon de politie de vrouw enkele straten verder aanhouden. Al snel bleek dat de dame psychische problemen heeft. Er werd dan ook een procedure gestart om te kijken of ze geïnterneerd moet worden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.