Vrouw raakt verbrand in gezicht bij brand in Sint-Gillis

Het appartement in de Spanjestraat waar de brand uitbrak en een nabijgelegen flat zijn onbewoonbaar verklaard.
Google Maps Het appartement in de Spanjestraat waar de brand uitbrak en een nabijgelegen flat zijn onbewoonbaar verklaard.
In de Brusselse gemeente Sint-Gillis is afgelopen nacht in de Spanjestraat brand uitgebroken op de tweede verdieping van een appartementsgebouw. Een vrouw raakte daarbij verbrand in het aangezicht en werd overgebracht naar het militair ziekenhuis in Neder-Over-Heembeek.

De oproep van de brand kwam om 03.07 uur binnen bij de Brussels brandweer, die snel ter plaatse was. De brand kon snel geblust worden, maar naast het appartement op het tweede verdiep waar de brand uitbrak, raakte ook een tweede appartement op dezelfde verdieping aangetast.

"Door de brandschade en de rookschade zijn beide appartementen op de tweede verdieping onbewoonbaar verklaard. De andere gebouwen zijn gevrijwaard gebleven van schade, dankzij het werk van de brandweer", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

Eén vrouw raakte verbrand in het aangezicht en werd overgebracht naar het militair ziekenhuis. "Bij aankomst van de brandweer stonden de mensen al buiten. Het was een spontane evacuatie. Ook de vrouw die verbrand werd in het aangezicht stond al buiten en was nog bij bewustzijn", aldus nog woordvoerder Derieuw.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.