Vrouw opgepakt voor brandstichting politievoertuigen

De politiewagen werd volledig verwoest door de brand.
Marc Baert De politiewagen werd volledig verwoest door de brand.
De lokale politie van Sint-Gillis heeft maandagavond een vrouw opgepakt die vorige week een politievoertuig in brand zou hebben gestoken. Ze wordt ook verdacht van de mislukte poging tot brandstichting van een politiewagen in de buurt van de Zuidmarkt. 

Een ploeg van de lokale UNEUS-brigade arresteerde A.V. (47) gisterenavond in Sint-Gillis. De speurders kwamen de verdachte op het spoor na analyse van camerabeelden en getuigenverklaringen. 

De eerste wagen die donderdag in brand werd gestoken was er een van de UNEUS-ploeg. Het voertuig brandde volledig uit op de politieparkeerplaats aan het commissariaat op het Sint-Gillis Voorplein Enkele dagen later mislukten twee pogingen om een voertuig van het leger en een politievoertuig aan de Zuidmarkt in brand te steken. Getuigen konden in beide gevallen snel ingrijpen, maar de brandstichter kon telkens ontkomen.

Het Brussels parket bevestigt de arrestatie en zegt dat de verdachte vandaag nog voorgeleid wordt voor de onderzoeksrechter voor de (poging tot) brandstichting bij politiewagens. “Over haar motief bestaat nog geen duidelijkheid.”

De uitgebrande politiewagen bij het commissariaat op het Sint-Gillis Voorplein
Baert Marc De uitgebrande politiewagen bij het commissariaat op het Sint-Gillis Voorplein2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mieke Rypens

    Motief? Goe zot das alles!

  • chris delanghe

    het land uitzetten.