Vrouw en baby dood aangetroffen door vermoedelijke CO-vergiftiging

De politie aan de woning waar de slachtoffers vielen.
Marc Baert De politie aan de woning waar de slachtoffers vielen.
Een vrouw en een jong kind zijn zaterdagvoormiddag dood teruggevonden in een appartement in Anderlecht. Ze stierven vermoedelijk aan CO-vergiftiging. Volgens buren zijn de slachtoffers een moeder en haar dochtertje.

Het drama speelde zich af in de Otletstraat in Anderlecht. In de voormiddag kreeg de politie een oproep en werd de brandweer ter plaatse gestuurd. In het huis dat opgedeeld is in verschillende appartementen wonen meerdere gezinnen. “De slachtoffers zijn een vrouw en een erg jong kind”, aldus Willemien Baert, woordvoerster van het Brusselse parket.

Vermoedelijk gaat het om CO-vergiftiging. De brandweer mat een hoge CO-concentratie in het volledige gebouw. “Zelfs wanneer we de ramen allemaal openden om te verluchten bleven we CO aantreffen in het gebouw”, meldt woordvoerder van de brandweer Walter Derieuw.

Het gerecht voert momenteel een onderzoek om de doodsoorzaak te bevestigen. De wetsdokter en het labo van de federale gerechtelijke politie en Sibelga, netbeheerder voor aardgas en elektriciteit in Brussel, kwamen ter plaatse. Het dossier werd overgemaakt aan het parket. Zij moeten nu wachten op resultaten van het onderzoek.

Een buurvrouw zegt dat de overleden slachtoffers een Portugese vrouw en haar baby zijn. De vrouw woont samen met haar man in een van de appartementen. Het parket kon dat niet bevestigen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marie-Claire Van Wezenbeeck

    Heel erg voor de hele familie. Veel sterkte aan diegenen die achterblijven. Het had niet mogen gebeuren. Rookmelders worden verplicht vanaf 1/1/2020, waarom worden CO-melders ook niet meteen verplicht, want CO is een stille doder. Gisteren kreeg mijn zoon in de winkel, die hij sinds augustus huurt, een CO-alarm omdat hij gelukkig zelf zo'n melder geplaatst had. Het heeft misschien zijn leven wel gered. Na de interventie van de vakman werkte de boiler weer normaal.