Vrouw die verdacht wordt van doodslag op dochter blijft in cel

Baert Marc
De 39-jarige vrouw uit Sint-Jans-Molenbeek die verdacht wordt van doodslag op haar dochter, blijft nog minstens een maand in de cel. Over de juiste doodsoorzaak van het kind bestaat nog geen duidelijkheid.

De 39-jarige vrouw, M.S., was zich op maandag 20 januari komen aanbieden op de gemeente met de melding dat haar zevenjarige dochter de vrijdag voordien, 17 januari, overleden was. De gemeentediensten verwittigden daarop de politie, die ter plaatse ging en het lichaam van het kind aantrof. Het parket stuurde daarop een wetsarts ter plaatse en die kon, op basis van een eerste, uitwendige lijkschouwing, niet uitsluiten dat het overlijden door een derde was veroorzaakt.

De vrouw werd daarop van haar vrijheid beroofd en het Brusselse parket opende een gerechtelijk onderzoek voor doodslag. Uit een autopsie bleek vervolgens dat het kind geen natuurlijke dood was gestorven maar hoe het meisje precies overleden is, is nog niet duidelijk. Daarvoor is onder meer een toxicologisch onderzoek bevolen. Daarnaast lopen nog enkele andere onderzoeksdaden die meer duidelijkheid moeten scheppen over de omstandigheden van het overlijden.