Vrouw die andere vrouw op sporen duwde in metrostation Brussel onder aanhoudingsmandaat geplaatst

Metrostation De Brouckère.
Baert Marc Metrostation De Brouckère.
De vrouw die dinsdag een andere vrouw op de sporen duwde na een uit de hand gelopen ruzie in het metrostation van De Brouckère, is door de Brusselse onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat bevestigt het parket van Brussel. 

Het begon allemaal met een woordenwisseling rond 13.30 uur in het Brusselse metrostation. Twee reizigers maakten naar verluidt ruzie, mogelijk omwille van een duw, waarna een vrouw zich weigerde te excuseren. Die weigering wekte nog meer razernij op bij de andere vrouw.

De ruzie liep helemaal uit de hand, waarna de 51-jarige vrouw, L.A., haar 68-jarige tegenstreefster op het metrospoor duwde, voor een aanrijdende tram. De trambestuurder voerde een noodstop uit en kon nog net op tijd remmen. Het slachtoffer kwam met de schrik vrij, maar is erg gechoqueerd.

De feiten worden gekwalificeerd als poging tot moord, een woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft ook bevestigd dat er een onderzoek is geopend wegens poging tot moord. De 51-jarige vrouw werd van haar vrijheid beroofd en ter beschikking gesteld van het parket van Brussel. De vrouw staat gekend bij het gerecht voor geweldfeiten, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.