Vrees voor nieuwe rellen blijkt onterecht

De aangekondigde betoging die afgelopen zaterdag op het Rouppeplein had moeten plaatsvinden is dan toch niet doorgegaan.

De stad Brussel had de betoging van de beweging Campagne Stop Répression vrijdag verboden. De reden? Volgens de stad had de organisatie geen officiële aanvraag ingediend.


Bij Campagne Stop Répression spreken ze dit tegen, maar ze legden zich neer bij het verbod. Bij de ordediensten bestond echter de vrees dat er ondanks het verbod toch manifestanten naar het Rouppeplein zouden komen. Daarom had een indrukwekkende politiemacht zich opgesteld in de buurt van het plein. Uiteindelijk bleef alles echter rustig.


Een eerste betoging tegen politiegeweld van de beweging was gepland op 29 november maar werd ook geweigerd. De beweging kan weinig begrip opbrengen voor de beslissing van de stad Brussel en burgemeester Close. Zij zien dit als een schending van hun recht op betoging.


De politie ligt volgens hen zelf aan de basis van de negatieve aandacht en de mediastorm rond de betoging tegen politiegeweld, die vreedzaam moest verlopen. (WHW)