Vorst wil twee historische bronnen restaureren

Ook de oevers van de Bemptvijver worden onder handen genomen.
Jean-Paul Remy Ook de oevers van de Bemptvijver worden onder handen genomen.
De gemeen te Vorst wil twee historische bronnen restaureren. Minstens één daarvan moet opnieuw een plaats in de openbare ruimte krijgen. De gemeente Vorst trekt verder in totaal 164.000 euro uit om de openbare ruimte te vergroenen.

Het gaat om de bron van de oude Leybeek (ter hoogte van de Zamanlaan) en die van de oude Zandbeek (ter hoogte van de De Haveskerckelaan). De gemeente trekt 24.000 euro uit om een haalbaarheidsstudie uit te voeren. Die moet de oorsprong en de loop van deze twee bronnen bepalen en bekijken of het water voor besproeiing en schoonmaak kan worden gebruikt. Minstens één van deze bronnen moet opnieuw een plaats krijgen in de openbare ruimte.

De studie maakt deel uit van een aantal projecten die de gemeente moeten vergroenen. Vorst kreeg daarvoor een subsidie van 164.000 euro van Leefmilieu Brussel. Zo wordt er binnenkort een ‘groenbemiddelaar’ aangeworven om steun te leveren aan bewoners die zich willen inzetten voor projecten met het oog op de vergroening van hun straat of wijk. Tot slot zal er ook 100.000 euro worden besteed aan het herstel van de oevers van de Bemptvijver.