Voormalig Brussels schepen in verdenking gesteld van corruptie

Mohamed Ouriaghli (PS)
belga Mohamed Ouriaghli (PS)
Mohamed Ouriaghli (PS), Brussels parlementslid en voormalig Brussels schepen, moet binnenkort voor de raadkamer verschijnen op verdenking van (passieve) corruptie. Die zal beslissen of hij doorverwezen wordt naar de correctionele rechtbank.

Ouriaghli was voorzitter van vzw Gial, die informaticadiensten voor Brussel-Stad leverde. In 2016 kwam de vzw in opspraak na een vernietigende audit. Zo bleek toenmalig directeur Michel Leroy betaald te worden als consultant aan een vergoeding tot wel 1.000 euro per dag. Destijds was schepen Mohamed Ouriaghli (PS) bevoegd voor informatica en ook al voorzitter van de vzw Gial. Hij is nu in verdenking gesteld van corruptie. Dat zegt RTBF.

Corruptie

Het gaat onder meer over een reis naar de Verenigde Staten, deels gefinancierd door Proximus, terwijl Proximus toen een contract wilde afsluiten met vzw Gial. Ook Proximus is in verdenking gesteld van corruptie. Beide partijen moeten in het najaar voor de Raadkamer verschijnen.

Geen ontslag als parlementslid 

“Ik ben verbijsterd en geschokt door deze beschuldigingen en hoop snel mijn onschuld in deze te kunnen aantonen”, klinkt het bij Ouriaghli. Zijn advocaat bevestigt dat het Brussels parlementslid in verdenking werd gesteld, maar het gerecht zou niet duidelijk gemaakt hebben om welke reden. “De enige informatie waarover mijn cliënt beschikt, zijn de vragen die hem begin dit jaar tijdens een verhoor werden gesteld”, klinkt het.

Sinds de jongste verkiezingen is Ouriaghli Brussels parlementslid. Volgens zijn advocaat ziet de PS’er geen enkele reden waarom hij ontslag zou moeten nemen uit die functie. De advocaat wijst erop dat Ouriaghli en de stad Brussel zelf het initiatief hebben genomen voor een klacht, omdat er aanwijzingen zijn dat andere betrokkenen bij Gial strafbare feiten hebben gepleegd. In het dossier werden eerder ook al Yves Vander Auwera, voormalig directeur van Gial, en Proximus in verdenking gesteld. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.