Vlam slaat letterlijk in de pan: twee gewonden

ANP XTRA
In Evere zijn vrijdagmiddag twee personen gewond geraakt bij een brand in een flatgebouw. De twee bewoners van een flat raakten bevangen door de rook en een van hen is er ernstig aan toe. 

De brand brak kort voor de middag uit op de zevende verdieping van een 14 verdiepingen tellend gebouw in de Goede Herdersstraat in Evere. De bewoners waren aan het koken toen olie in een pan vuur vatte. Ze probeerden het vuur te blussen door er water op te gooien, maar dat veroorzaakte een steekvlam. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en het gebouw werd geëvacueerd terwijl de brandweer het vuur te lijf ging.

De brand was uiteindelijk snel geblust, maar de getroffen flat is minstens tijdelijk onbewoonbaar. De andere flats bleven wel gevrijwaard. Beide bewoners raakten bij de brand bevangen door de rook en moesten naar het ziekenhuis gebracht worden. Een van hen was er slecht aan toe en werd weggebracht onder begeleiding van een MUG-team.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.