VK verhuist tijdelijk naar Recyclart

Rrita Jashari, Walter Salender en Hannelore Schurgers van de VK
Baert Marc Rrita Jashari, Walter Salender en Hannelore Schurgers van de VK
Gemeenschapscentrum en muziekclub De Vaartkapoen trekt in bij Recyclart in de Manchesterstraat 15. Twee jaar lang wordt hun huidige pand in de Schoolstraat gerenoveerd. Ze nemen afscheid met het evenement VK BOUGE, waar ze nog eens alles uit de kast halen.

De verhuis van de Vaartkapoen hangt al lang in de lucht. Hun gebouwen dateren van 1980 en dus was het hoog tijd om alles nog eens een opknapbeurt te geven. Ze worden hiervoor gesteund door de VGC die hen een budget van 5 miljoen euro vrijgeeft. Maar voor ze officieel vertrekken, zeggen ze hun krakkemikkige gebouwen ‘vaarwel’ met een twaalf uur durend feest. 

Toekomstige VK
claar Toekomstige VK

Samenwerking

Niet enkel Recyclart, maar ook Charleroi Danse, het decoratelier van Jozef Wauters en ook Cinemaximiliaan zitten nu in de oude drukkerij op de Manchesterstraat, die helemaal verbouwd is. VK programmatoren Hannelore Schurgers en Rrita Jashari zien het wel goed komen. “De capaciteit is even groot als hier. Het wordt een soort van culturele hub en het is ook zeker mogelijk om samen initiatieven op te bouwen. Nu zitten we in een bunker, maar na de verbouwingen wordt alles meer open en komt er een tuin om de buurt meer te betrekken.” 

Volgens directeur Walter Salender gaan ze niet elkaar voor de voeten lopen. “Recyclart heeft een andere manier van werken en focust zich vooral op het ‘nightlife’. Wij werken meer en meer met jongeren en artiesten, dus in dat opzicht zijn we verschillend.”

Om de huidige VK nog een laatste keer uit te zwaaien, organiseren ze een festival vandaag van twee uur ’s middags tot twee uur ’s nachts. In de grote zaal zijn er concerten en de kelder zetten ze voor de eerste keer ooit open voor dj sets. Er is ook een ruimte voor action painting, een zaal voor slam poetry, en nog veel meer. Onder andere jazz muzikanten Black Flower konden ze voor hun slotfeest strikken.

Het volledige programma van VK BOUGE, vind je op hun Facebook-pagina

Toekomstige VK
Baert Marc Toekomstige VKReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.