Visit.brussels wil kwaliteitscontrole bij ongediplomeerde gidsen

 Brussel Grote Markt
Photo News Brussel Grote Markt
Naast de officiële gidstours in Brussel, kan je ook een ‘free city tour’ volgen. De erkende stadsgidsen klagen nu de oneerlijkheid van deze praktijk aan. Visit.brussels wil daarom een officieel statuut invoeren voor gidsen. Dat meldt Bruzz dinsdag.

Voor de ‘free city tours’ kan je online of ter plaatse een begeleide stadswandeling volgen. Daarna bepaalt de toerist zelf hoeveel hij de gids wil geven. De officiële gidsen klagen die praktijk aan omdat het oneerlijke concurrentie is en de gidsen niet worden gecontroleerd.

“Het gebeurt wel vaker dat er gidsen zijn die een twijfelachtige kennis hebben over de stad en dat willen we tegengaan”, zegt Jeroen Roppe, woordvoerder van Visit.brussels aan Bruzz. “Met een erkend statuut kunnen alle gidsen, zowel gediplomeerd als ongediplomeerd een soort kwaliteitslabel krijgen, maar het is nu aan de kersverse regering om zich over het voorstel te buigen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.