Vijf straatracers beboet in Schaarbeek

Helmetsesteenweg Schaarbeek.
Baert Marc Helmetsesteenweg Schaarbeek.
De politie van de zone Noord heeft afgelopen weekend vijf straatracers gevat tijdens controles in Schaarbeek. De bestuurders mogen een boete verwachten.

De politie van de zone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node) controleerde afgelopen weekend  op zogenaamde ‘Rodeodrivers’. Daarbij controleerde de politie specifiek op gevaarlijk rijgedrag, bijvoorbeeld heel snel optrekken over een kleine afstand, geen voorrang geven waar het moet, niet vertragen voor een zebrapad, op het voetpad rijden en bochten afsnijden.

Vijf chauffeurs werden betrapt. Zij krijgen voor hun verkeersinbreuken een boete van tussen de 57 en de 110 euro in de bus. De auto’s werden gevat op de Haachtsesteenweg, de Brabantstraat, de Koninklijke Sinte-Mariastraat, de Helmetsesteenweg en de Prinses Elisabethlaan.

Dit weekend ging er op de Helmetsesteenweg nog een wagen overkop, een ongeval waarbij een vrouwelijke passagier gewond raakte. De oorzaak zou overdreven snelheid geweest zijn.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.