Vijf mensen geëvacueerd bij brand in bar naast het parlement

Het vuur was snel gedoofd.
DBDMH Het vuur was snel gedoofd.
De Brusselse brandweer heeft in de nacht van zondag op maandag vijf mensen moeten evacueren na een brand in een gebouw op de Leuvensesweg, vlak achter het federale parlement. Het vuur ontstond in een bar op het gelijkvloers. Niemand geraakte gewond.

De brandweer werd om 3 uur opgeroepen voor een brand op het gelijkvloers van het gebouw op de Leuvenseweg. Daar is een bar gevestigd. Vijf bewoners werden met de luchtladder geëvacueerd. Zij bleven ongedeerd. De brandweer had het vuur snel onder controle en kon met een ‘smoke stopper’, een speciaal zeil dat werkt als een soort deur, voorkomen dat de rook zich verspreidde.

“De bar raakte bij de brand beschadigd en zal niet meteen weer open kunnen”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “De bewoners konden terugkeren naar hun appartement. De mensen van de tweede verdieping verkozen wel om elders te overnachten. Daar was een raam beschadigd geraakt.”

Wat het vuur heeft veroorzaakt, is nog niet duidelijk.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.