VIDEO. Politiegeweld in Molenbeek: agent schopt geboeide verdachte op het hoofd

Onderzoek naar politiegeweld in Molenbeek.
RV Onderzoek naar politiegeweld in Molenbeek.
Een politieman van de zone Brussel-West die in Molenbeek een overmeesterde verdachte zou mishandeld hebben, is door de korpschef op non-actief gezet. Dat meldt de woordvoerster van de politiezone. Het incident werd maandag gefilmd door een buurtbewoner en gisterenavond naar buiten gebracht door de krant La Capitale.

Op de beelden die vandaag verspreid werden, is te zien hoe een eerste agent een man overmeesterd heeft en tegen de grond houdt in de Pastorijstraat in Molenbeek. Andere agenten komen aangereden in een terreinwagen. De agent die achter het stuur van dat voertuig zat, wandelt naar de verdachte en trapt die twee keer tegen het hoofd.

Hoewel de eerste politieman meteen “stop” roept, dient de tweede agent de overmeesterde man nog twee vuistslagen toe, opnieuw op het hoofd.

Intern onderzoek

Caroline Vervaet, woordvoerster van de politie Brussel-West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Agatha-Berchem/Sint-Jans-Molenbeek) heeft nog geen kennis van een klacht die door het slachtoffer zou zijn ingediend. Op basis van de verspreide beelden is wel een proces-verbaal opgesteld tegen de betrokken inspecteur. Er is ook een intern onderzoek geopend.

De politieman is op non-actief gezet, in afwachting van een beslissing door het politiecollege over zijn schorsing. “Dit soort gedrag is voor ons volkomen onaanvaardbaar”, besluit de politiewoordvoerster.

“Achtervolging na diefstal”

Burgemeester Catherine Moureaux (PS) vroeg op Twitter alvast een snel onderzoek en een sanctie. “Het geweld bij deze interventie is onaanvaardbaar”, zegt ze. “Ik vraag dat de betrokken agent voorgeleid wordt en dat er een onmiddellijke sanctie komt.” Nog volgens de burgemeester volgde de arrestatie op een achtervolging na een diefstal.

Onderzoek naar politiegeweld in Molenbeek.
RV Onderzoek naar politiegeweld in Molenbeek.85 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • André Gijbels

  Geen smartfones of gsm meer maken met een camera ingebouwd, dan is dat gedaan met te filmen overal

 • Jan Sells

  en waarom worden die agenten die het vertikten deze mishandeling vast te stellen en de 2 collegas op te pakken dan niet gestraft ? als dat niet tot hun takenpakket behoort, wie moet het dan wel doen ? burgers met een camera ???

 • Lindsey Clauw

  Ik zie hier staan we weten niet wat de aanleiding is. Maar er is geen reden om zo te reageren. De agent was niet bedreigd en de persoon lag op de grond en kon zichzelf niet beschermen. Dat maakt van die agent een lafaard. De politie is er om criminelen te pakken maar ze mogen zelf geen rechter spellen en oordelen

 • Marcos Gonzalez-Munoz

  Het maakt niks uit op wa uur of wa plaats , een agent dient paraat te staan op elk uur van de dag tijdens zijn dienst en kiest zelf voor deze job , ze weten op voorhand waar ze aan beginnen!! Die keuze hebben ze zelf gemaakt. Het feit en de gouden regel is gewoon , als er iemand op de grond ligt die niets meer kan doen mag je nooit maar nooit aanvallen , en zeker niet trappen op het hoofd zoals je tegen een bal zou trappen , gevolg kan zijn dat je die persoon dood trapt zonder je het beseft

 • Marc De Vos

  En wat als die agent tijdens het achtervolgen dood gereden was bij het oversteken. Dan was het plots een held en sprak niemand over dit voorval. Hypocriete mensen hier die alleen maar afgeven op de politie. Als die jongen niets pikt heb je geen achtervolging.